Det är jag som är Lulan

Ulrika Lundgren.
Jag designar, syr och stickar.
Allt sker i min ateljé i Ivarsbjörke stationshus, strax utanför Lysvik, i Värmlands vackraste trakt.

Det är viktigt för mig att jobba miljömässigt hållbart. Jag använder bara naturmaterial, jag har väldigt få transporter och garanterat inget barnarbete. Eller det kanske inte var riktigt sant, det händer att något av mina barn hjälper mig att plocka ur nålar, eller fästa etiketter ibland.
Men jag lovar, vi gör det för att vi tycker det är riktigt roligt!

Jag vill inte sälja massor av kläder till dig. Vår konsumtion är redan överstyr. Min önskan är att du ska hitta favoritplagg, som du använder tills det är utslitet. Då lagas det och så kan du ha det många år till. ETT kvalitétsplagg istället för otaliga halvdana från en lågprisbutik. Det skulle kännas bra!

Mina tekniker är maskinstickning, sömnad, och textilmåleri.
Jag syr dels mindre kollektioner, eller snarare grupper av kläder och dels tar jag emot beställningar. Oavsett ålder, kroppsform eller kön kan du få något som passar just dig. En del av mina produkter finns att köpa hos Arvika Konsthantverk. En kollektivt driven konsthantverksbutik med mycket hög klass och som grundades av Maja Fjaestad för snart 100 år sedan.

Jag har arbetat med klädsömnad, och design sedan 2004 då jag tog examen från HDK Steneby. Parallellt med Lulan klädhantverk har jag även jobbat som tillskärare och sömmerska, framför allt på Västanå teater. Jag har även arbetat som lärare i maskinstickning och mönsterkonstruktion och jobbar idag som slöjdlärare på deltid. Alla väldigt roliga och givande komplement till mitt eget skapande.