Hållbarhet och miljö

Miljön är en av våra viktigaste frågor.

När jag producerar kläder finns klimataspekten alltid med.
Först och främst använder jag nästan bara naturmaterial. Förnyelsebara resurser, där jag i största möjliga mån väljer material som är ekologiskt producerat och/eller producerat så nära som möjligt.

Tex stickar jag mycket i svensk ull, vilket känns oerhört bra. Ull har ju även en förmåga att ”tvätta sig själv” vilket gör att man sparar både slitage, pengar och miljöpåverkan genom att minimera antalet tvättar.

När materialet väl har kommit till mig i Ivarsbjörke station, blir det ingen mer frakt för det, innan det skickas ut till dig som kund. Tvätt, tillskärning, stickning, sömnad, till och med fotografering – allt sker här på samma plats.

Jag paketerar så komprimerat som jag kan och återanvänder ofta förpackningsmaterial. Därför ska du inte bli ledsen om ditt paket ser lite tummat ut – tvärtom är det något positivt att du bidragit till att spara på resurser.